Łosoś z kaszą gryczaną
Obiad w 30 minut dla zapracowanych. Kto ma czas siedzieć w kuchni i pichcić, chyba nie wielu z nas. Ja teraz w szczególności bo jak sami zauważyliście długo nie było mnie na blogu. Z uwagi na fakt że w moim życiu pojawił się mały urwis Leon, który zakręcił mi w głowie, ale na pozytywne. Wracam z pozytywna energią do wprowadzania coraz to ciekawszych przepisów i doznać smakowych jakie myślę zagoszczą w waszej kuchni. To danie jest idealne do przygotowania w tygodniu bo zajmuje nie wiele czasu.
Składniki: (4 porcje)
– 600 g łososia surowego
– duża czerwona papryka
– cukinia
– pomidorki koktajlowe
– fasolka szparagowa zielona
– cytryna
– koperek
– młoda cebulka
– natka z pietruszki
– kasza gryczana
– łyżka oliwy
– sól
– pieprz
– bazylia
Przygotowanie: Nastaw wodę na kaszę, międzyczasie pokrój paprykę, cukinie, pomidorki i posiekaj koperek, cebulkę i natkę z pietruszki. Następnie wrzuć do rozgrzanej patelni z dodatkiem łyżki oliwy paprykę, cukinię i fasolkę szparagową, podsmaż aż papryka lekko zmięknie z fasolką szparagową. Dodaj resztę składników, łososia pokrojonego na mniejsze kawałki i pomidorki koktajlowe, wszystko skrop cytryną oraz dopraw solą, pieprzem i bazylią. Na koniec dołóż ugotowaną kaszę, całość posyp natką z pietruszki, koperkiem i młodą cebulką oraz wszystko wymieszaj delikatnie.
Smacznego !